Trist med spareplaner på ældreområdet – UGE-NYT

Der er både gode og mange dårlige nyheder i dagsordenpunktet om besparelser på ældreområdet til Kommunens Økonomiudvalgs næste møde (oktober 2015).

Unknown-1Den bedste nyhed er, at man (kommunens administration) tilsyneladende har fundet ud af, at en årlig skovtur for borgere over 65 år ikke ligefrem er en kerneopgave for kommunen.

Jeg hilser det meget velkomment, at man fra kommunens administration vil lave udbud af både madproduktionen og hele ældreplejen, således at vi kan få den bedst mulige omsorg til de ældre for de penge, der nu engang er til rådighed.
Det er vigtigt, at kommunens madproduktion og ældrepleje i det mindste bliver udfordret af private aktører, så vi får mest muligt ud af de penge, vi betaler i skat.

Resten af dagsordenen er sørgelig læsning og efter min mening en utilstedelig reduktion af det serviceniveau, som man som ældre borger med rimelighed kunne forvente af en kommune, som har der 8. højeste skatteudskrivningsgrundlag i hele landet.

Der er tale om, at man planlægger at spare på rengøring i pensionisternes hjem til kun én gang om måneden, kun ét bad hver 14. dag, ingen omsorgstimer til de, som har allermest brug for det.

Dette er alle tiltag, som strider mod al værdighed og menneskelig empati, og jeg håber inderligt, at man tager disse ting af programmet igen.

Kommunen ønsker også at lægge mere arbejde over på de ansatte, da arbejdet skal laves uden vikarer, det vil sige, at de raske medarbejdere bare skal lave deres eget og deres syge kollegaers arbejde.

Der er mange andre punkter i det vedtagne budgetforlig, som jeg kan være utilfreds med, men det nævnte er uværdige og uanstændige tiltag overfor en stor gruppe svage ældre borgere.

se hele indlægget i UGE-NYT

Om Niels Søndergaard

Niels Søndergaard er civilingeniør af uddannelse. Niels sætter den personlige integritet meget højt og mener, at den består i at hver menneske tager ansvar for sit eget liv, og bliver givet friheden til at leve sit liv som det vil, så længe at det ikke skader andre mennesker.
Dette indlæg blev udgivet i Lokal Politik. Bogmærk permalinket.