privat

Mine forældre lod mig føde umiddelbart efter, at anden verdenskrig sluttede (i Danmark). Min familie stammer fra Helsingør, og før det fra Hørsholm og Skåne, bortset fra min far, som vel nærmest var bådflygtning fra Thy i Jylland.

imagesHele min barndom og ungdom boede jeg i en mindre landsby i Nordsjælland, med en vidunderlig udsigt til Øresund og Sverige.

Jeg havde den ret usædvanlige barndom at være et skilsmissebarn (dengang var det faktisk usædvanligt). Dette medførte, at jeg blev kaldt noget andet, end det jeg egentlig hedder, men nu ved jeg efterhånden godt, hvem jeg er.

De største fornøjelser i min barndom og de yngre år af mit liv var at stikke af hjemmefra, at klatre i træer, samt at læse alt, hvad jeg kunne få fingre i.

Jeg har faktisk læst hele biblen (1 bind), det meste af Mein Kampf af Hitler (2 bind), Das Kapital af Marx (på dansk i 15 bind, men det er lidt snyd, for da jeg var kommet igennem 2 bind, måtte jeg indse, at jeg ikke forstod (eller synes om) noget af det,  jeg havde læst, så vi solgte alle 15 bind til en marxist). Jeg har så også læst det meste af Nordisk Konver-sations Leksikon fra 1948-1952 (26 bind — hver gang jeg spurgte min mor om noget faktuelt, så sagde hun altid, at jeg ku’ slå det op i leksikon, som jeg så gjorde), ud over det, så har jeg også læst et væld af andre mere eller mindre lødige bøger.

Her er — efter min mening — verdens bedste stykke pop-musik

Lærerne i folkeskolen og jeg var ikke helt enige om, hvad der var relevant for et barn at lære for at klare sig i livet. Dette bevirkede, at hele underskolen var en ret træls tid for mig, og at de gode minder fra min skoletid er ret begrænsede. Jeg har forfattet den første, eneste og sidste frivillig fristil om min underskoletid:

Efter folkeskolen tog jeg en “Almindelig Forberedelseseksamen” (prælimi-næreksamen), i øvrigt den sidste af den slags, der blev givet i Danmark.

molekyle

kemi…..

Jeg er uddannet som kommunalassistent hos Stadsingeniøren i Københavns Kommune (5 noget trælse år af mit liv — jeg tror ikke, at jeg rigtigt egnede mig til at være offentlig ansat — men det var  prestige givende, mente min mor, og så gav det jo osse ret til pension). Jeg er også uddannet cand.polyt. (civilingeniør) med specialbetegnelse kemi (jeg lavede speciale i kvantekemiske beregninger på biologiske systemer).
Kemi viste sig dog at være kedeligt, så jeg har altid arbejdet inden for IT, hvor jeg så til gengæld er autodidakt.

Jeg blev i 1970 gift med jordens sødeste pige (og hende er jeg heldigvis stadigvæk gift med, selvom det undertiden er næsten umuligt for mig at forstå, at hun har kunnet holde mig ud i alle de år).

Dybest nede handler det — for mig — om, at alle mennesker skal kunne bestemme (og tage ansvar) over deres eget liv. Politisk har jeg aldrig stemt til venstre for det Radikale Venstre, og jeg havde indtil den 26. juni 2008 aldrig været medlem af en politisk organisation.

Faktisk har jeg ikke kunnet identificere mig med noget politisk parti før Anders Samuelsen overtog resterne efter Ny Alliance.

images-1

frihedsgudinden i New York havn

Jeg sætter meget pris på Milton Friedmanns tanker. Jeg synes, at Lars Tvedes “Det kreative Samfund” rummer en god forklaring på det, som jeg ser nu i min verden og jeg slugte Ayn Rands “Og verden skælvede” på få dage.

Jeg erkender nu, at jeg er liberal, og har været det i mange år.

Jeg har en del forskellige interesser, heriblandt politik, samfundforhold, fysik, matematik, kognitiv psykologi, musik, litteratur og actionfilm i fjernsynet.

Jeg er — som langt de fleste danskere — opdraget i en kristent kultur, så det kan ikke undgås, at jeg bærer meget præg af den protestantiske kristendoms holdninger og moral. Jeg har ikke selv nogen tro på nogen form for religiøsitet, men har stor respekt for de mennesker, som har en personlig tro (når bare de kan lade være med at prøve at omvende mig).

Personerne på billederne herunder er det nærmeste, jeg kommer idoldyrkelse, hvem de forskellige personer på billederne forestiller, er op til læseren selv at regne ud. Som en lille hjælp, har jeg dog givet titlen på de enkelte billeder.

mine idoler

magien, morskaben, videnskaben, selfien, musikken og fantasien

Jeg er – for så vidt jeg selv synes – et ret følsomt og dog alligevel rationelt menneske.

For dem med astrologiske interesser (som jeg ikke deler), så er jeg født i Tyrens tegn, med hvad det nu måtte betyde.

Jeg kan ret godt lide mad, men jeg synes ikke, at “organiserede melklumper” (pasta) er rigtig mad.

Faktisk er jeg ikke ret glad for mad, som i sin oprindelse stammer fra græs (hvede, rug, havre, byg, ris og majs).  

Ud over det med melklumperne, er jeg stor tilhænger af etnisk mad, og har altid gjort mig umage for at spise den mad, som var den lokale specialitet, hvor jeg end måtte have været. Det er faktisk kun tre ting her i verden, hvorom jeg véd, at det kan jeg ikke lide at spise:

1. æg på rugbrød (det stinker af svovlbrinte)
2. stegt lever (det smager og føles som råddent viskelæder)
3. røget muslinger i olie (det er overordentligt kvalmt).

Jeg har mit helt eget sæt af fordomme overfor mange forskellige ting og mennesker, men efterhånden som årene går, synes de at blive mere og mere afvigende fra, hvad jeg ser andre mennesker har af fordomme, så måske en dag bliver jeg en rigtig original…..

Det er min fulde overbevisning, at der skal være plads til alle mennesker (uafhængigt af deres oprindelse, religion, sprog, hudfarve, køn eller politiske overbevisning) på lige præcis det sted, hvor den enkelte person har lyst til at være. Dog under den betingelse, at de tager ansvar for deres eget liv, og ikke ligger andre til last.

Jeg tror ikke, at vi mennesker har afsløret alle naturens hemmeligheder. Jeg tror bare, at vi — som det har været gennem alle tider — for tiden er på grænsen af vores egen formåen, hvad nye opdagelser angår.

….og (fordi jeg ka’ \LaTeX):

i\hbar\frac{\partial}{\partial t}\left|\Psi(t)\right>=H\left|\Psi(t)\right> (Schrödinger ligningen)

Jeg véd godt, at jeg ikke har forstået alt i hele verden, selv om jeg gerne vil give det indtryk…..