Lukkedag på Nivå bibliotek?

imageslæserbrev sendt til Frederiksborg Amts Avis og Uge-Nyt.

Det ser ud til, at det nu vil lykkes for Post Danmark, DSB forsøger og nu forsøger Fredensborg Kommune også — at slippe af med kunderne, da de jo kun er til besvær og udgift.

Guderne skal vide, at jeg meget gerne ser kraftige besparelser på alle ikke direkte kerneydelser, men jeg mener også, at netop folkebibliotekerne er den eneste kulturydelse, som rent faktisk er en kerneydelse for kommunen.

På Kulturudvalgets møde (12. januar 2016, punkt 5) besluttede udvalget at foretage de — ifølge det vedtagne budget — vedtagne besparelser på biblioteksområdet på rundt regnet én million.

Det får være, at der skal spares på personale og nogle af de projekter, som har kørt på bibliotekerne — hvor jeg personligt beklager den del af besparelserne, som er på medborgercentret i Nivå (hvor jeg er direkte involveret via i Lektiehjælp og IT-support). Jeg véd dog godt, at netop Lektiecafeen (og fædreklubben) prioriteres af kulturudvalget.

Kæden springer af for mig, når kulturudvalget vælger at indføre en lukkedag på netop det største og mest besøgte af vores biblioteker (Nivå Bibliotek). Det virker ikke helt optimalt. 

Når der så — mod al fornuft —  skal indføres en lukkedag på Nivå Bibliotek, så har kulturudvalget så oven i købet valgt, at der skal holdes lukket om fredagen. Jeg har ikke Bibliotekernes statistik over hvor mange besøgende der er på de enkelte dage, men jeg har en formodning om, at fredage ikke er den dag i ugen, hvor der er færrest besøgende.

Så for mig står der tilbage, at det ser ud Fredensborg Kommunes kulturudvalg har sluttet sig til den del af de offentlige (eller halv offentlige virksomheder), som gør hvad de kan for at skaffe sig af med kunderne, hvilket jeg synes gør Fredensborg Kommune til en fattig kommune (udover de heller ikke har nogle penge).

Om Niels Søndergaard

Niels Søndergaard er civilingeniør af uddannelse. Niels sætter den personlige integritet meget højt og mener, at den består i at hver menneske tager ansvar for sit eget liv, og bliver givet friheden til at leve sit liv som det vil, så længe at det ikke skader andre mennesker.
Dette indlæg blev udgivet i Lokal Politik. Bogmærk permalinket.